14/8/15

Απεργία πείνας για το μνημόνιο 3 ξεκινά ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις μερικά λεπτά μετά τις 10.30 της Παρασκευής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γέννημα-θρέμμα από το Ηράκλειο της Κρήτης βγαίνει σκεφτικός έξω από την αίθουσα της ολομέλειας. Ψάχνει αγωνιωδώς κάτι στις τσέπες του.

-Που είναι τα τσιγάρα μου; Ο καπνός ρε γαμώτο! Μονολογεί ο κ. Μιχελογιαννάκης.
-Το έχεις κόψει Γιάννη εδώ και 11 μήνες!, του αποκρίνεται ο γελώντας πονηρά ο συνάδελφός του, επίσης βουλευτής Ηρακλείου αλλά με το ΠΑΣΟΚ, κ. Γκεγκέρογλου.
-Εσύ να μην μιλάς! Καταστρέψατε τη χώρα με αυτά που ψηφίσατε. Νέο μνημόνιο; Μα είναι δυνατόν; Υποταγή; Γερμανοτσολιάδες; Μερκελιστές; Ως πότε ρε Βασίλη! Δεν ντρέπεστε; Να δω πως θα κυκλοφορείς στο Ηράκλειο ρε! Ξεφτιλισμένοι!, ήταν τα λόγια του κ. Μιχελογιαννάκη με τον κ. Γκεγκέρολγου και άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον κοιτούν αποσβολωμένοι: “Μα και εσύ “Ναι” ψήφισες στο 3ο μνημόνιο” του απαντούν.

-Εγώ; Πότε; Ο Γιάννης ο Μιχελογιαννάκης είναι αντιμνημονιακός από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Μην τολμήσετε να ξαναπείτε κάτι τέτοιο γιατί θα φουντάρω στο λιμάνι του Ηρακλείου, ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δύο κάμερες έφθαναν προς το μέρος του για μια δήλωση: “κ. Μιχελογιαννάκη, πρώτη φορά αριστερά, 3η φορά μνημόνιο...” του λέει με σκωπτικό ύφος ο ένας από τους δύο δημοσιογράφους... 
“Δεν μπορούσα να ρίξω την κυβέρνηση της Αριστεράς. Δεν κατάλαβα όμως ότι ψήφιζα υπέρ ενός νέου επαχθέστατου, κοινωνιοκτόνου νέου μνημονίου. Και με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας πω ότι ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης είναι δίπλα στον πολίτη και ξεκινάω από την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το πρωί απεργία πείνας κατά του μνημονίου. Να πέσει η κυβέρνηση που διαλύει τη κοινωνία!” ήταν η δήλωση του βουλευτή καθώς συνέχισε να ψάχνει τα τσιγάρα του στις τσέπες του...

Το padespani.blogspot.gr επικοινώνησε με τον κ. Γιάννη Μιχελογιάννακη. Ο ίδιος έπρεπε να προλάβει το αεροπλάνο για το Ηράκλειο. Ο αέρας από το ανοιχτό παράθυρο του ταξί δεν βοήθησε στην επικοινωνία μας. Αυτό που πρέπει ωστόσο να κρατήσουμε είναι πως η απόφασή του για νέα απεργία πείνας είναι ειλημμένη. Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ “θα περιμένω να περάσει ο 15 Αύγουστος, η μεγάλη αυτή γιορτή και από Δευτέρα βουρ για απεργία. Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης θα αντισταθεί στο νέο μνημόνιο με κάθε τρόπο. Κι ας το ψήφισε” κατέληξε ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου