28/8/15

Κατάργηση συνθήματος του ΚΚΕ λόγω προβοκάτσιας αποφάσισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας


Αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στον Περισσό με αφορμή την δημιουργία του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τους φόβους για πιθανή προβοκάτσια από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το υπόλοιπο αστικό σύστημα να επιβεβαιώνονται για ακόμα μία φορά.

Διότι μπορεί στο ΚΚΕ να μην προκύπτει, ως τώρα τουλάχιστον, διαρροή ψηφοφόρων από τα «αριστερά» του κόμματος ωστόσο –και σε αυτό στάθηκε ιδιαίτερα χτες ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος- η προσπάθεια να «θολώσει το πολιτικό μήνυμα του ΚΚΕ» είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Μια προσπάθεια που αποκαλύφθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα. Εκεί, κατά την διάρκεια της ομιλίας του κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κόσμος φώναξε το κλασσικό και ιστορικό σύνθημα «ΚΚΕ το κόμμα σου ΛΑΕ».

Όπως αντιλαμβάνεστε ο πεπειραμένος και με δυνατή όσφρηση Κουτσούμπας εντόπισε αμέσως την προσπάθεια του καπιταλιστικού συστήματος για την υπονόμευση του κομμουνιστικού κινήματος.

Έτσι, αργά χθες το βράδυ, αμέσως μετά την λήξη της συγκέντρωσης και της ομιλίας του ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ καλώντας τους στενούς συνεργάτες του σε έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία του Περισσού  έδωσε αμέσως εντολή για την κατάργηση και διαγραφή του συγκεκριμένου συνθήματος από το ΚΚΕ. «Έχει σαφέστατο υπονοούμενο υπέρ του κόμματος του Λαφαζάνη» φέρεται να είπε ίδιος, εμφανώς εκνευρισμένος από τα την νέα προβοκάτσια που έστησαν στο ΚΚΕ: «Να αποσυρθεί άμεσα το σύνθημα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την σύγχυση που δημιουργεί. Το «ΚΚΕ το κόμμα σου ΛΑΕ» παραπέμπει απευθείας στην Λαϊκή Ενότητα. Και αν κάποιος από τους ψηφοφόρους μπερδευτεί και ενώ θέλει να ψηφίσει το ΚΚΕ τελικά στραφεί στο ΛΑΕ από τη στιγμή που τον προτρέπει και το σύνθημα;» διερωτήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η απόφαση του Γ.Γ. του ΚΚΕ είχε ευρεία αποδοχή από τους στενούς συνεργάτες του αν και ο ίδιος δεν τους έδωσε την ευκαιρία να τοποθετηθούν. 

Ήδη πάντως, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική ανακοίνωση στην οποία θα εξηγούνται ενδελεχώς οι λόγοι που το εν λόγω σύνθημα αποσύρεται και καταγγέλλεται από το ΚΚΕ ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια μέσω τον οργανώσεων για την ταχύτερη ενημέρωση των μελών του κόμματος.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου