28/8/15

Πρόταση για κοινή κάθοδο με το #komma_touiteradwn ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου


Πολιτικά απομονωμένος και στρατηγικά εγκλωβισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου μετά και την άρνηση του ΠΑΣΟΚ για (τουλάχιστον) προεκλογική συνεργασία και τελικά κοινή κάθοδο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο σημερινός πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν κατάφερε τελικά να πείσει την πλειοψηφία των υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του πρώην κόμματός του, και ειδικά την αδιάλλακτη στάση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, με αποτέλεσμα να βρίσκει συμμάχους για τη νέα εκλογή μάχη του ΚΙΔΗΣΟ από τη στιγμή μάλιστα που η…μισή ΔΗΜΑΡ έχει επιλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η άλλη μισή το ΠΑΣΟΚ ενώ ακόμα και οι «Πειρατές» επέλεξαν τελικά την Λαϊκή Ενότητα του κ. Λαφαζάνη.

Με αυτά τα δεδομένα, οι λύσεις και οι επιλογές για τον κ. Παπανδρέου δεν είναι πολλές. Την ώρα μάλιστα που ο χρόνος είναι περιορισμένος σε αυτή τη σύντομη προεκλογική «μάχη».

Η ιδέα μιας νέας συμμαχίας που μπορεί να προκαλέσει την «συμβατική» πορεία των κομμάτων «έπεσε» στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. 

Ο πάντοτε απρόβλεπτος, καινοτόμος και τολμηρός Παπανδρέου δεν δίστασε να την εκφράσει μπροστά στους συνεργάτες και φίλους του: «Θα ζητήσουμε συμμαχία από το Κόμμα των Τουιτεράδων» είπε ο ίδιος κοφτά και σοβαρά, συνεχίζοντας τη σκέψη του: «Τόσο καιρό παρακολουθώ τα social media και πρέπει να ομολογήσω πως το τουίτερ μου αρέσει πολύ για την αμεσότητα που προσφέρει μεταξύ των χρηστών, σε σχέση πάντα με το Facebook. Πρόσφατα είδα στο timeline μου την ίδρυση του νέου κόμματος, αυτό των τουιτεράδων και πραγματικά το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Απλοί άνθρωποι, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες, θέλουν να συμμετάσχουν στην πολιτική. Και νομίζω πως πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία μέσω της συμμαχία με το ΚΙΔΗΣΟ», επισήμανε ο ίδιος  με βλέμμα γεμάτο ικανοποίηση για την ιδέα του.

Ο κ. Παπανδρέου, αφού προχώρησε σε μια ανάλυση για το προφίλ των χρηστών, τα tweets, τα retweets και τα favorites, σημείωσε πως «οι ιδέες που έχουν κατατεθεί από τα μέλη του νέου πολιτικού σχηματισμού είναι φρέσκες, σύγχρονες και πάντοτε σε μεταρρυθμιστική κατεύθυνση».

Η επίσημη πρόταση αναμένεται να κατατεθεί από την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, όταν δηλαδή οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού θα είναι έτοιμοι να καταθέσουν την προγραμματική συμφωνία της νέας συμμαχίας. Βέβαια, αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε είναι και η αντίδραση της άλλης πλευράς η οποία δεν έχει ακόμα «ανοίξει τα χαρτιά της» (ή τα…τουίτς αν προτιμάτε).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου