12/8/15

Μετονομάζεται ο Ρ/Σ “Στο Κόκκινο” - Αλλαγές με ονόματα-έκπληξη στη στελέχωση του σταθμού

Οι εσωκομματικές αναταράξεις που έχει φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ το νέο μνημόνιο συμπαρασύρει και την δομή των ΜΜΕ του κόμματος με την επίσημη εφημερίδα της Κουμουνδούρου, δηλαδή την “Αυγή” αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Καθώς σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Τσίπρα οι αντιρρήσεις για τα νέα μέτρα από μια μεγάλη μερίδα στελεχών και δημοσιογράφων (που άλλοτε εκφράζονται δημοσίως και άλλοτε πλαγίως αλλά σίγουρα στους διαδρόμους της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού) κάνουν επιτακτική την ανάγκη απολύσεων ή εθελούσιων αποχωρήσεων στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως ήδη έχει παρουσιαστεί πλάνο στον πρωθυπουργό για αλλαγή του ονόματος για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό σε κάτι πιο...ήπιο, που δηλαδή δεν θα παραπέμπει σε “ριζοσπαστικές πρακτικές”, με τον τίτλο “Στο Πράσινο” να είναι αυτή την στιγμή ο επικρατέστερος. “Τονώνει το περιβαλλοντικό προφίλ του κόμματος αλλά και του ίδιου του σταθμού” μας λένε στελέχη του κ. Τσίπρα, αρμόδια για τον σχεδιασμό. “Άλλωστε, και το λέμε χωρίς κανένα υπονοούμενο αυτό, το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων μας προέρχονται από την σοσιαλδημοκρατία και πιο συγκεκριμένα από το ΠΑΣΟΚ. Οπότε με τον τίτλο “Στο Πράσινο” ικανοποιούμε πολλαπλές ανάγκες” σημειώνουν οι ίδιοι μιλώντας στο “Παντεσπάνι”, προχωρώντας ακόμα ένα βήμα πιο κάτω: “Πρότυπό μας θα είναι ένας σταθμός όπως ο ΣΚΑΙ. Μονόπλευρη κομματική ενημέρωση με έμφαση στα περιβαλλοντικά θέματα. Θεωρούμε το εγχείρημα του κ. Αλαφούζου ιδιαίτερα επιτυχημένο, χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τους άλλους επιχειρηματίες που με επιτυχία δραστηριοποιούνται στο χώρο των ΜΜΕ”.

Επόμενο βήμα, όπως ομολογούν τα ίδια στελέχη, είναι το δυναμικό. Η εκ βάθρων αναδιοργάνωση θεωρείται δεδομένη και ήδη έχουν γίνει κρούσεις σε Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου για την ανάληψη της διεύθυνσης. “Γνωρίζουν από διοίκηση, από οικονομία, από περιβάλλον, από ποδόσφαιρο, είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας. Πρόκειται για άριστες περιπτώσεις”, διαρρέεται από κύκλους που βρίσκονται στη διοίκηση των ΜΜΕ του κόμματος με τον Βασίλη Χιώτη και τον Κώστα Χαρδαβέλα να βρίσκονται επίσης ανάμεσα στα υποψήφια πρόσωπα που θα εμπλακούν με το νέο εγχείρημα.

Πιο θολά παραμένουν τα πράγματα για την “Αυγή”. Η σκέψη για αλλαγή στον ιστορικό τίτλο παραμένουν ακόμα....σκέψεις. Ενώ και το θέμα της στελέχωσης δεν έχει διευκρινιστεί με μοναδική εξαίρεση η πρόταση που έχει κατατεθεί στον δημοσιογράφο της “Καθημερινής”, Πάσχο Μανδραβέλη ο οποίος με την οξυδέρκεια και τη σπάνιας πολιτικά εύστοχης αρθρογραφίας του θα τονώσει το προφίλ της εφημερίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου