12/8/15

Υποψήφια για τα βραβεία Πούλιτζερ η εφημερίδα “Δημοκρατία”

Μια -όχι και τόσο για τους αναγνώστες που ξέρουν να εκτιμούν το καλό δημοσιογραφικό προϊόν- απρόσμενη είδηση έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας “Δημοκρατία”, σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι. Το σημερινό κεντρικό θέμα της εφημερίδας με τίτλο “Επίθεση λαθραίων σε αστυνομικούς” ήταν καθώς φαίνεται αυτό που της έδωσε το ένα από τα δεκάδες σε παγκόσμιο επίπεδο “εισιτήρια” για την συμμετοχή στα βραβεία Πούλιτζερ για την 21η Απριλίου του 2016.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές του “Παντεσπάνι” η ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για την ελληνική και (γιατί όχι;) ευρωπαϊκή δημοσιογραφία δεν ήρθε καθόλου τυχαία. Η εδώ και χρόνια αταλάντευτη προσήλωση της εφημερίδας, που ξεκινά από την ιδιοκτησία και τη διεύθυνση και φτάνει μέχρι τον νεαρότερο ρεπόρτερ, στην υπηρέτηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, με ψυχραιμία, εγκυρότερα και σεβασμό στην ελευθερία του λόγου και κυρίως στον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ήταν τα “κλειδιά” της επιτυχίας.


Ο τίτλος από το σημερινό (σ.σ. Τετάρτης 12 Αυγούστου 2015) πρωτοσέλιδο μας κέντρισε το ενδιαφέρον”, εκμυστηρεύεται στο “Παντεσπάνι” μέλος της επιτροπής που επιλέγει τις υποψηφιότητας για το 2016. “Τέτοια ψυχραιμία, μα και τόση αλληλεγγύη σε κατατρεγμένους πρόσφυγες δεν το συναντάς συχνά σε παγκόσμιο επίπεδο” σημειώνει ίδιος εξηγώντας: “Έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σοβαρότατο ζήτημα, όπως είναι αυτό της ανθρωπιστικής κρίσης, της χρεοκοπίας της χώρας και τελικά της μετανάστευσης και όχι μόνο δεν πουλάς ρατσισμό για να κερδίσεις μερικά φύλλα αλλά αντιθέτως δείχνεις στη κοινωνία πως στο κάτω-κάτω όλοι άνθρωποι είμαστε! Είναι εκπληκτικό!”

Ο ενθουσιασμός του μέλους της επιτροπής (που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του) δεν σταματά μονάχα στο σημερινό κεντρικό θέμα της εφημερίδας. Καθώς μας αποκάλυψε πως παρακολουθεί από κοντά το φιλόδοξο εγχείρημα της “Δημοκρατίας” και εδικά την προσπάθεια που γίνεται μέσω διαδικτύου για το “στήσιμο” μιας ιστοσελίδας εφάμιλλης των αμερικανικών ταμπλόιντ. “Δεν μπορώ να μην σας πω ότι είναι μια θαυμάσια δουλειά. Η ελληνική δημοσιογραφία και το αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα θα πρέπει να νιώθουν περήφανα για τον τρόπο που η Δημοκρατία προσεγγίζει τα γεγονότα. Πολλά συγχαρητήρια!”, κατέληξε ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου