13/8/15

Για κοινή κάθοδο στις εκλογές συζήτησαν Φ. Γεννηματά και Θάνος Τζήμερος

Τους ενώνει η κοινή αντίληψη των πραγμάτων στη σημερινή πολιτική συγκυρία για τη χώρα. Και οι δύο δηλώνουν φανατικοί οπαδοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ενιαίου νομίσματος, στήριξαν άλλωστε με όλες τους τις δυνάμεις το “Ναι” στο πρόσφατο δημοψήφισμα ενώ έχουν και έναν κοινό “εχθρό”. Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. 
 
Με βάση αυτά που τους ενώνουν λοιπόν συναντήθηκαν χθες σε καφέ γνωστού ξενοδοχείου στη Βάρη η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο ιδρυτής του κόμματος “Δημιουργία Ξανά” για να καθορίσουν την νέα κοινή στρατηγική που θέλουν να χαράξουν την επόμενη μέρα του νέου μνημονίου.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανήκει πολιτικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας αλλά πάντα εκτιμούσε τις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο κ. Τζήμερος” δηλώνουν στο “Παντεσπάνι” στενοί συνεργάτες της κ. Γεννηματά, εξηγώντας: “Μην βλέπετε τα αρχικά ή την ονομασία του κόμματός μας. Θέλουμε περισσότερο νεοφιλελευθερισμό και το έχουμε αποδείξει εδώ και χρόνια. Ειδικά την τελευταία 5ετία που μας δόθηκε η ευκαιρία. Και νομίζουμε πως σε αυτό το κομμάτι, δηλαδή της πολιτικής υλοποίησης, μπορεί να συνδράμει άριστα η Δημιουργία Ξανά”.

Η εκτίμηση στο πρόσωπο του πάντα ψύχραιμου και πολιτικά καινοτόμου Θάνου Τζήμερου είναι έκδηλη στο ΠΑΣΟΚ. Η πρόσφατη πρότασή του για αντίσταση απέναντι στην πολιτική που εφάρμοζε (τότε) ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν δείγματα πολιτικού με ηγετικές ικανότητες. Και αυτό συνυπολογίστηκε από την κ. Γεννηματά.

Στο πρόσωπο του Θάνου βλέπουμε το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Βλέπουμε τη ψύχη του ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε την άνοδο των ποσοστών μας, βλέπουμε την επικύρωση της στροφής μας προς τον ρεαλισμό”, διευκρινίζουν από το επιτελείο της κ. Γεννηματά.

Από την πλευρά του κ. Τζήμερου, δεν υπάρχουν επίσημες διαρροές. Ο δημιουργός του κόμματος που “κέρδισε τις εντυπώσεις” στις πρώτες εκλογές του 2012 εμφανίστηκε ιδιαίτερα λιτά ντυμένος στη συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ένα άσπρο Polo μπλουζάκι με μια κόκκινη βερμούδα από τα Lidl και ένα ζευγάρι πράσινες σαγιονάρες ήταν οι στιλιστικές του επιλογές, “με στόχο να γίνει ένα με την κοινωνία” όπως μάθαμε στο “Παντεσπάνι”.
Χαρακτηριστικό βέβαια της αμηχανίας του ότι κατανάλωσε δύο φρέντο καπουτσίνο (μέτριους) ενώ λίγο πριν το τέλος της 30λεπτης συνάντησης ζήτησε “ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για το δρόμο”.

Εγώ με το ΠΑΣΟΚ;” ήταν η μονότονα επαναλαμβανόμενη ερώτησή του προς την κ. Γεννηματά η οποία προσπαθούσε να του εξηγήσει πως και ο Σημιτής στο ΠΑΣΟΚ ήταν και έγινε μάλιστα πρόεδρος και πρωθυπουργός.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα παρθεί. Οι εξελίξεις όμως θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες από τη στιγμή που η “Δημιουργία Ξανά” δεν έχει φυσικό σύμμαχο στην πολιτική γεωγραφία. Οι όποιες αντιρρήσεις του κ. Τζήμερου αναμένεται να καμφθούν στην επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση σε γνωστό σπα του Μεσολογγίου.
 Αυτή με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου