13/8/15

"Go Back κυρία Μέρκελ" η ονομασία του νέου κόμματος της Αριστερής Πλατφόρμας

Ο κύβος ερρίφθη. Η σημερινή συνεδρίαση και υπερψήφιση από το μεγαλύτερο κομμάτι της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος με τους διαφωνούντες βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας να έχουν ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Ο προβληματισμός που υπήρχε στο επιτελείο του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφορικά με τον χρόνο που θα έχει στη διάθεσή του ο μηχανισμός της “Πλατφόρμας” για τη συγκρότηση προγράμματος λύθηκε όταν ένα από τα στελέχη έριξε μια σύντομη ματιά σε βίντεο και δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού από το πρόσφατο παρελθόν. “Αυτό ήταν!”μας μεταφέρει γεμάτος ενθουσιασμό στέλεχος που βρίσκεται στον στενό πυρήνα του επιτελείου δηλώνοντας πως η λύση ήταν μπροστά στα μάτια τους αλλά αδυνατούσαν να την δουν: “Μα είναι ένας θησαυρός όλες αυτές οι τοποθετήσεις, το πρόγραμμα, οι δηλώσεις! Θα τα αξιοποιήσουμε αμέσως και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εδικά αυτές με τις αγορές και τις λύρες, ή το άλλο με το ευρώ δεν είναι φετίχ, ή αυτό με το Go back κυρία Μέρκελ, ή το επόμενο με την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο. Απορώ γιατί είχαμε εγκλωβιστεί!” σημειώνει ο ίδιος καθώς μας περιγράφει τις αντιδράσεις των επικεφαλής της Πλατφόρμας μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο: “Ο Παναγιώτης δεν είπε κάτι. Χαμογέλασε πονηρά αλλά δεν μίλησε. Σηκώθηκε από την καρέκλα, πήρε στα χέρια του το τάμπλετ και έβαλε το ένα χέρι στη τσέπη του σακακιού. Οι περισσότεροι θεωρήσαμε πως συμφωνεί αλλά αδυνατεί να πει τη λέξη “ναι”. Ο Δημήτρης ο Στρατούλης από την άλλη, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. Άνοιξε διάπλατα το στόμα του, σχεδόν έλαμπε από χαρά και ευχαρίστηση και έβγαλε έναν περίεργο ήχο αγαλλίασης”.
Οι σκέψεις του επιτελείου της Αριστερής Πλατφόρμας για την επαρκέστερη συγκρότηση κομματικού σχηματισμού δεν σταματούν εδώ. Ήδη η παρακολούθηση βίντεο μέσω Youtube από παλιότερες ομιλίες, τοποθετήσεις, συνεντεύξεις, προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι στο καθημερινό πρόγραμμα “εντατικής εκμάθησης” των στελεχών, με τον Στάθη Λεουτσάκο να είναι να από τους πιο επιμελείς σε αυτό το κομμάτι. “Δε μπορεί να αντιπαλέψει τον αντίπαλος αν δεν ξέρει τι θέλει πραγματικάς. Είμαστε αριστεροί, δεν φοβόμαστε να πουμε τη αλήθεια στο λαό που υπομένεις και υποφέρεις. Θα πάμε μπροστά, τον μέλλο μα ανήκει”, είναι οι φράσεις που χρησιμοποιεί πιο συχνά στις συναντήσεις του το πρωτοκλασάτο στέλεχος της Πλατοφόρμας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ονομασία του νέου κόμματος υπάρχουν μια σειρά από απόψεις και ιδέες. Με το “Go Back κυρία Μέρκελ” να είναι αυτή τη στιγμή η επικρατέστερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου