14/8/15

Προς συγχώνευση το left.gr με το protagon.gr υπό τον Γιώργο Βαρεμένο


Για τις αλλαγές στο χώρο των κομματικών ΜΜΕ που φέρνουν οι πολιτικές εξελίξεις είχαμε αναφερθεί σεπρόσφατο αποκλειστικό ρεπορτάζ του “Παντεσπάνι”. 
 
Ωστόσο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με τις τεράστιες -αριθμητικά- απώλειες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εντείνουν τις εξελίξεις και την ανάγκη συγκρότησης “μετώπου” όχι μονάχα σε πολιτικό αλλά και σε μιντιακό επίπεδο.


Είναι γνωστό πως το κόμμα του κ. Σταύρου Θεοδωράκη στηρίζει με την ψήφο του το νέο μνημόνιο χωρίς -όπως έχει πολλές φορές δηλώσει- να ζητά “υπουργικές θέσεις και ανταλλάγματα”. Όμως η πραγματικότητα της πολιτικής σύμπραξης, την οποία δεν φαίνεται τελικά να αποφεύγει ο πρωθυπουργός, δρομολογεί συμπράξεις και στα ΜΜΕ που στηρίζουν τις δύο πλευρές. Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. 
 
Κάπως έτσι η πρόταση για συγχώνευση των δύο βασικών διαδικτυακών κόμβων (left.gr και protagon.gr) έχει ήδη προχωρήσει με βασικό εισηγητή τον γνώστη του μιντιακού τοπίου, σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιώργο Βαρεμένο.

Η πρόταση, που για πρώτη φορά φέρνει στη δημοσιότητα topadespani.blogspot.gr, εμπεριέχει αρχικά συγχώνευση του σήματος, έναν μεικτό επεξηγηματικό τίτλο και στη συνέχεια αξιολόγηση του προσωπικού που εργάζεται στα δύο μέσα ώστε “να μείνουν οι καλύτεροι” όπως αναφέρει στους στενούς του συνεργάτες ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.
Η καταχώρηση του domain name Aristerosprotagonistis.gr έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενώ στον “επεξηγηματικό τίτλο” του site κυριαρχεί η άποψη της συγχώνευσης, με επικρατέστερο τον “Ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά και γιατί όχι Αριστερά”.


Στα σπάργανα επίσης βρίσκεται και η ιδέα μιας παρουσίασης εκπομπής, μέσω web tv, με τον κ. Γιώργο Βαρεμένο σε θέση παρουσιαστή και τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη στον πολιτικό σχολιασμό.

Όμως το τελευταίο θα εξαρτηθεί και από τον χρόνο και τη διάθεση του πρόεδρου του “Ποταμιού”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου