21/8/15

Αυτόνομο "γερμανικό κόμμα" σχεδιάζει να κατεβάσει στις εκλογές του Σεπτέμβρη η Άγκελα Μέρκελ


Η χώρα βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες σε νέα προεκλογική περίοδο, την 3η μέσα σε 8 μήνες (αν συνυπολογιστεί και αυτή του δημοψηφίσματος), και η υπομονή των Γερμανών δείχνει πλέον να εξαντλείται.

Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές (Ε.Ε. και ΔΝΤ) και η πρόσφατη στήριξη του ελληνικού πακέτου στήριξης από τη γερμανική βουλή έχουν εκθέσει σε μεγάλο βαθμό τις κυβερνήσεις στις χώρες μέλη που συμμετέχουν στο «πρόγραμμα».

Η κίνηση του πρωθυπουργού να αφήσει πίσω του τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν ανάμεσα στις πλευρές και να προβεί σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών έχει «ταρακουνήσει» αισθητά την γερμανίδα Καγκελάριο που βλέπει πως το θέμα «ελληνική οικονομία» μπορεί να της στοιχίσει σε δημοφιλία.

«Δεν μπορούν να παίζουν άλλο μαζί μας. Όταν εγώ κάνω τα πάντα για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και στο πρόγραμμα αλλά αυτοί να μην μπορούν να εφαρμόσουν τα αυτονόητα, να μας εκθέτουν και να ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία», φέρεται να σχολίασε μιλώντας σε στενούς της συνεργάτες η Άγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη προφανώς στις νέες εκλογές στην Ελλάδα.

Αυτό το σχόλιο της καγκελάριου μόνο τυχαίο δεν είναι. Καθώς φαίνεται τελικά πως το σχέδιο που είχε στο…συρτάρι του γραφείου της δεν θα μείνει για πολύ καιρό εκεί. Αλλά θα βγει για να υλοποιηθεί.

Όπως αποκαλύπτει απόψε, πρώτη βραδιά της νέας προεκλογικής περιόδου, η καγκελάριος έχει βάλει στόχο την ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού με ξεκάθαρη αναφορά στη Γερμανία με την ονομασία «Γερμανικό Κόμμα» να είναι η επικρατέστερη. Ο εν λόγω κομματικός σχηματισμός θα έχει αναφορά στην ανάγκη άμεσων μεταρρυθμίσεων, με την υπόσχεση της χαλάρωσης της λιτότητας, όσο αυτές θα αποδίδουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Είναι ξεκάθαρο πως η παρουσία ενός τέτοιου κόμματος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα φέρει αντιδράσεις. Γι αυτό και η καγκελάριος αναζητά πρόσωπα που δεν έχουν «φθαρεί» πολιτικά και που μπορούν να μεταδώσουν το μήνυμα που η ίδια επιθυμεί. Παράλληλα βασικός στόχος του κόμματος θα είναι και η ανάγκη για πολιτική σταθερότητα στη χώρα. 
Χωρίς πρόωρες και αιφνιδιαστικές εκλογές που πλήττουν τόσο την οικονομία της Ελλάδας όσο και το προφίλ της γερμανίδας καγκελάριου.     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου