22/8/15

Αριστερή Πλατφόρμα εντός της "Λαϊκής Ενότητας" δημιουργούν μέλη του νέου κόμματος

Η δημιουργία νέου κόμματος υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι ένα αναμφίβολα ιστορικό γεγονός για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά, που έχει να αντιμετωπίσει μετά την μεγάλη εκλογική νίκη του Ιανουαρίου, ένα κόμμα διασπασμένο και σε κρίση ταυτότητας.

Σήμερα, σχεδόν 8 μήνες μετά από τις εκλογές, η Αριστερή Πλατφόρμα, αφού καταψήφισε το 3ο μνημόνιο και αποχώρισε διαχωρίζοντας τη θέση της από την πολιτική που ακολούθησε και ακολουθεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας, φιλοδοξεί να αντικαταστήσει στη συνείδηση των ψηφοφόρων την Αριστερά που εκπροσωπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρόσφατα.

Το αξιοσημείωτο ωστόσο δεν είναι η δημιουργία της “Λαϊκής Ενότητας”, μια κίνηση που εμμέσως πλην σαφώς είχε προαναγγελθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Αλλά, όπως μεταφέρουν καλά πληροφορημένοι πηγές εντός του νέου κόμματος, η πρόθεση για δημιουργία “τάσης” εντός της “Λαϊκής Ενότητας” με την ονομασία “Αριστερή Πλατφόρμα”!

Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η Λαϊκή Ενότητα” δεν θα μετατραπεί σε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ όταν θα έρθουν τα δύσκολα και τα κρίσιμα...” ξεκαθαρίζει ένα από τα μέλη της τάσης, εξηγώντας στο topadespani.blogspot.gr τον πολιτικό σχεδιασμό: “Θα είμαστε ο εγγυητής της ενότητας του νέου κόμματος και ο θεματοφύλακας των προγραμματικών μας θέσεων. Ήδη έχουμε καλέσει και τον ίδιο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να συμμετέχει στη νέα τάση αφού έχει τεράστια εμπειρία και μπορεί να μας βοηθήσει”, σημειώνει το στέλεχος της “Λαϊκής Ενότητας” που έχει συλλέξει πάνω από 100 υπογραφές μελών.

Ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο. της “Λαϊκής Ενότητας” δεν έχει ακόμα απαντήσει στην πρόταση-πρόσκληση των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως θα αρνηθεί την πρωτοτυπία να είναι παράλληλα τόσο επικεφαλής κόμματος όσο και επικεφαλής τάσης που θα έχει το ρόλο εσωκομματικής αντιπολίτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου