18/8/15

Επίσημους λογαριασμούς σε Facebook και Twitter αποφάσισε να δημιουργήσει το ΚΚΕ


Στην αναθεώρηση της μέχρι σήμερα στάσης του για το πεδίο των Social Media προχώρησε το ΚΚΕ μετά την χθεσινή σύσκεψη των μελών του Πολιτικού Γραφείου υπό τον κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ διαβλέποντας τη δυναμική που προσφέρει η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναδιπλώθηκε αναφορικά με τη χρήση των συγκεκριμένων μέσων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι “η προπαγάνδιση των θέσεων του κόμματος μέσω Facebook και Twitter μπορούν να αποδώσουν σε πολιτικό αποτέλεσμα κυρίως στους ηλικιακά νεότερους πολίτες της χώρας”.

Η απόφαση χαρακτηρίζετε “σταθμός” από μέλη του κόμματος που βρίσκονται κοντά στον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, με τον κ. Κουτσούμπα να εκφράζει ήδη τον ενθουσιασμό του για την νέα προοπτική που ανοίγεται για το κόμμα.


Η ιδέα για την δημιουργία επίσημων λογαριασμών στα Social Media δεν ευδοκίμησε τυχαία αυτή τη περίοδο. Η πιθανότητα νέων πρόωρων εκλογών αλλά και οι “στρατιές” των “φίλων και υποστηρικτών” άλλων κομμάτων (και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων) που με περισσό πάθος υποστηρίζουν τις θέσεις τους αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και “στροφή” του ΚΚΕ.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούστηκε με προσοχή από μέλος του Π.Γ. “έχουμε γεμίσει με καπιταλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά τρολς” η οποία προκάλεσε αίσθηση και εντύπωση. Κυρίως διότι ο κ. Κουτσούμπας αγνοούσε την έννοια της λέξης “τρολ”.

Βέβαια μια τέτοια απόφαση δεν είναι απλή για το ΚΚΕ. Μια σειρά θεμάτων και προβληματισμών τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση με κυρίαρχα το τι θα συμβεί με το instragram ή για παράδειγμα αν θα επιτρέπεται σε βουλευτές και μέλη του κόμματος η δημοσιοποίηση των γνωστών selfies.

Η άποψη τελικά που επικράτησε ήταν αυτή της αργής αλλά σταθερής πορείας προς τα Social Media: “Αργά και σταθερά θα προχωρήσουμε” φέρεται να είπε ο κ. Κουτσούμπας σημειώνοντας με νόημα: “Όπως, αργά και σταθερά ρίχνουμε τον καπιταλισμό, έτσι, με την ίδια επιτυχημένη συνταγή θα κατακτήσουμε και το διαδίκτυο”, κατέληξε ο ίδιος εν μέσω δυνατών χειροκροτημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου