23/8/15

Τη λύση της ΜΟΜΑ προωθεί η συγκυβέρνηση για τις Σκουριές


Στο προσκήνιο επανήλθε το θέμα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» για την εξόρυξη στις Σκουριές, ειδικά μετά την απόφαση (και σχετική δήλωση) του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη περί προσωρινής διακοπής των εργασιών στην περιοχή.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης έχει θεωρηθεί από πολλούς ως μια κίνηση προεκλογικού χαρακτήρα καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν…επενδύσει σε ψήφους από την ευρύτερη περιοχή. Και είναι γεγονός πως η μέχρι σήμερα στάση της συγκυβέρνησης μόνο θετικό αντίκτυπο και αποτέλεσμα δεν θα είχε σε περίπτωση εκλογών με την εταιρεία να λειτουργεί.

Κάπως έτσι έφτασε η λύση και η πρόταση από την πλευρά του Πάνου Καμμένου ο οποίος σε συνεργασία με τον στενό κύκλο των συνεργατών του αναζητούσε τρόπο απεγκλωβισμού για το θέμα των Σκουριών.


«Να το αναλάβει η ΜΟΜΑ!», ήταν η πρόταση που κατέθεσε τηλεφωνικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, εξηγώντας: «Ούτως ή άλλως η εταιρεία έχει παραβεί τους όρους των τεχνικών μελετών.  Ο στρατός από την άλλη πλευρά διαθέτει μηχανήματα και προσωπικό. Προτείνω λοιπόν να αντικαταστήσουμε τα μηχανήματά μας με τα δικά τους, να αγοράσουμε από την εταιρεία όποια μας λείπουν και οι εργασίες να συνεχιστούν με τον στρατό και όταν μπορούμε με προσωπικό από την περιοχή», σημείωσε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως τα έσοδα θα πηγαίνουν απευθείας για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας βοηθώντας στον απεγκλωβισμό της χώρας από το νέο μνημόνιο.  

Ο πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον την πρόταση και το σκεπτικό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Και φαίνεται πως η ιδέα της ΜΟΜΑ δεν ακούστηκε άσχημη στα αυτιά του.
Έτσι, δεν αποκλείεται, αμέσως μετά τις εκλογές, και εφόσον ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα, να δούμε τον στρατό και την ειδική μονάδα (ΜΟΜΑ) να βάζουν μπροστά τα μηχανήματα και να ξεκινούν εκ νέου οι διαδικασίες της εξόρυξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου