20/8/15

Ακύρωσαν τελικά τη μετανάστευση ο Τάσος και η Σούλα παρά το φόβο τους να γίνει η χώρα Β. Κορέα

Σε αναδίπλωση 180 μοιρών προχώρησε τελικά το ζευγάρι των νέων που από τα τέλη Ιουνίου προετοιμαζόταν εντατικά για τη φυγή του στο εξωτερικό.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, η μη πληρωμή της δόσης σε ΕΚΤ και ΔΝΤ, η επίσημη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, το δημοψήφισμα και η θριαμβευτική επικράτηση του “Όχι” ήταν οι βασικοί παράγοντες της πρότερης απόφασής τους.

Όμως ο Τάσος και η Σούλα δεν το έβαλαν τελικά κάτω. Η στροφή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ίδιου του πρωθυπουργού έδωσαν “ανάσα” ελευθερίας και ελπίδας για τους ίδιους πως θα μπορούν να συνεχίσουν την ζωή τους στο μικρό διαμέρισμα στα Πατήσια ακριβώς όπως την άφησαν προ των εκλογών του Ιανουαρίου.

Δεν θέλαμε να μείνουμε σε μια χώρα που δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο. Που θα ζούμε με κουπόνια. Που θα στήνονται γκιλοτίνες για τους αντιφρονούντες” περιγράφει εμφανώς οργισμένη η 32χρονη Σούλα, εξηγώντας τους λόγους που το ζευγάρι είχε πάρει την απόφαση για μετανάστευση στη Πολωνία μία ημέρα μετά την εξαγγελία για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος: “Κοιτάξτε. Εμείς στηρίξαμε το “Ναι” και το “Μένουμε Ευρώπη” με όλη μας την ψυχή.
Όπου κι αν πηγαίναμε προτρέπαμε τον κόσμο να στηρίξει την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και το ευρώ. Στα συσσίτια του Δήμου παραλίγο μάλιστα να έρθω στα χέρια με έναν όταν του είπα πως δεν θα έχει να φάει αν επιστρέψουμε στο εθνικό νόμισμα. “Και αυτό που κρατάς τι είναι;” τον ρώτησα αλλά όπως συμβαίνει με τύπους σαν αυτόν δεν άντεξε ούτε την αλήθεια ούτε την διαφορετική άποψη και σχεδόν μου όρμησε” μας λέει η ίδια, με τον Τάσο να την διορθώνει, υπενθυμίζοντάς της πως εκείνη τη μέρα το ζευγάρι πήρε συσσίτιο από την εκκλησία και όχι από το Δήμο. “Το θυμάμαι πολύ καλά. Κοτόπουλο με ρύζι πήραμε και ήταν από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην πλατεία. Και ήταν νοστιμότατο μάλιστα”, συμπληρώνει ο ίδιος.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν ισοπεδωτικό για το άνεργο ζευγάρι που μέχρι τότε ωστόσο είχε αποφασίσει να παραμείνει στη χώρα. “Αρχίσαμε τις διαδικασίες για τον σχεδιασμό. Έπρεπε να καταστρώσουμε σχέδιο πεζής προέλασης προς τη δυτική Πολωνία. Ξέρεις όπως κάνουν αυτοί οι βρωμοπακιστανοί και βρωμοαλβανοί που έρχονται παράνομα στη χώρα μας. Της είπα: Σούλα ήρθε η ώρα να φύγουμε από αυτή τη χώρα. Την ανεργία μπορώ να την αντέξω. Τα συσσίτια το ίδιο. Αλλά όχι να ζω σε μια χώρα που θα γίνει Β. Κορέα ή Αλβανία του Χότζα. Όχι αυτό, εγώ ένας δυτικός στη σκέψη και δημοκράτης στην αντίληψη πολίτης δεν θα το αντέξω. Θέλω ελεύθερος να ζω κι ας πεινάω. Να μην διώκομαι για τις φιλελεύθερες απόψεις μου. Ετοιμάσου Σούλα, της είπα. Ήρθε η ώρα να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο στη Πολωνία”, δηλώνει σχεδόν βουρκωμένος ο Τάσος ανακαλώντας στη μνήμη του εκείνες της στιγμές, όταν δηλαδή είχαν επισημοποιηθεί τα αποτελέσματα της 5ης Ιουνίου.

Σήμερα το ζευγάρι εξακολουθεί να ζει στα Πατήσια. Και όλα κυλούν ομαλά όπως πριν. Η ακύρωση της μετανάστευσης ξανάφερε τη γαλήνη και τη σιγουριά που προσφέρει η σταθερότητα του νέου μνημονίου. “Μόνο τα ενοίκια και οι άλλοι λογαριασμοί που χρωστάμε έχουν αυξηθεί!” δηλώνει ικανοποιημένη η Σούλα κρατώντας στην αγκαλιά της γεμάτη στοργή τη σημαία της Ε.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου