17/8/15

Δωρεάν χύμα τσίπουρο θα μοιράζουν από τον Σεπτέμβρη στα συσσίτια – Δικαιούχοι και οι κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης

Το “μπλοκάρισμα” μέσω του ΟΟΣΑ για την διακίνηση και πώληση του χύμα τσίπουρου έχει φέρει τεράστιες αντιδράσεις. Από τους παραγωγούς μέχρι και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, κυρίως από την επαρχία, που βλέπουν ένα παραδοσιακό και προσοδοφόρο προϊόν να καταστρέφεται ελέω του νέου μνημονίου.

Στις αντιδράσεις αυτές έρχονται να προστεθούν και αυτές των καταναλωτών οι οποίοι συνήθιζαν είτε να αγοράζουν για κατ΄ οίκον χρήση είτε να παραγγέλνουν ένα...καραφάκι για τον καλοκαιρινό -και όχι μόνο- μεζέ τους.

Ωστόσο, στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, όλα είναι δυνατά και πιθανά. Όχι, δεν άλλαξε τη θέση του ο ΟΟΣΑ για το χύμα τσίπουρο.
Απλά η συγκυβέρνηση εντόπισε ένα...παραθυράκι για την διανομή του και μάλιστα (σχεδόν) δωρεάν!
Ποιος είναι αυτός ο τρόπος; Μα μέσω των δικαιούχων των καρτών αλληλεγγύης και τα συσσίτια.

Κάπως έτσι τα (δηλωμένα) πιο φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας θα έχουν την κατ΄εξαίρεση δυνατότητα αγοράς ενός μπουκαλιού 25ml την εβδομάδα σε τιμή αντίστοιχη με αυτή που θα είχε το χύμα τσίπουρο αν πωλούνταν ως τέτοιο στην αγορά.
Και τα “παραθυράκια” δεν σταματάνε εδώ καθώς δόθηκε τελικά το “πράσινο φως” στο αίτημα των συναρμόδιων Υπουργείων για παροχή χύμα τσίπουρου στα συσσίτια ανά την επικράτεια. 
 
Από τις αρχές του Σεπτέμβρη λοιπόν, οι δικαιούχοι στα συσσίτια θα έχουν την δυνατότητα επιλογής με κάθε μερίδα φαγητού ανάμεσα σε ένα αναψυκτικό ή ένα ποτήρι χύμα τσίπουρο. Σε αυτό βέβαια εξετάζονται οι τρόποι “πάταξης” εμπορίου αφού εύκολα θα μπορούσε, σε διάστημα μίας εβδομάδας το ποτήρι να γίνει...μπουκάλι και να πωλείται από τους δικαιούχους στην “διψασμένη” ελληνική αγορά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου