20/8/15

Δημοψήφισμα για το δίλημμα των πρόωρων εκλογών προτείνουν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα

Διέξοδο στη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εξετάζοντας ενδελεχώς όλα τα σενάρια και τις προεκτάσεις τους. 
 
Εκλογές ή ψήφο εμπιστοσύνης” είναι το βασικό ερώτημα που ταλανίζει την ηγετική ομάδα του κ. Τσίπρα με τον τελευταίο να περιμένει τις τελικές εισηγήσεις από τον στενό κύκλο των συνεργατών. 
 
Η αγωνία, η πίεση και το άγχος είναι κυρίαρχα στο γραφείο του πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός πως ακόμα και ο πάντα ψύχραιμος και χαμηλών τόνων υπουργός κ. Αλέκος Φλαμπουράρης άλλαξε την επιλογή στον πρωινό καφέ, παραγγέλλοντας εδώ και δύο ημέρες φραπέ και όχι φρέντο καπουτσίνο που ως γνωστόν λάτρευε να απολαμβάνει καθημερινά. Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα ότι τα νεύρα είναι “τεντωμένα” λόγω των κρίσιμων αποφάσεων που πρέπει να παρθούν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν και τα ρεπορτάζ των μεγάλων ειδησιογραφικών ΜΜΕ αποτυγχάνουν με τον έναν ή άλλον τρόπο, topadespani.blogspot.gr αποκαλύπτει σήμερα το κυρίαρχο σενάριο για τις επόμενες ημέρες. Η πρόταση δηλαδή που, τουλάχιστον αυτήν την ώρα (πρωί Πέμπτης 20 Αυγούστου 2015) φαίνεται να επικρατεί ανάμεσα στις συζητήσεις του κ. Τσίπρα με τους συνεργάτες του. 

Και αυτή δεν είναι άλλη από την διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος με το ερώτημα αν θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη ή όχι.
Ο πρωθυπουργός δηλώνει ικανοποιημένος από αυτή τη πρόταση καθώς καταφέρνει σύμφωνα με τον ίδιο να “στριμώξει την αριστερή πλατφόρμα” αλλά κυρίως “να μην αποφασίσει ο ίδιος αλλά ο ελληνικός λαός. Και είναι σημαντικό”, συνεχίζει στις συζητήσεις του ο κ. Τσίπρας “να αποφασίσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός για το αν θα πρέπει να ξαναποφασίσει ο ελληνικός λαός”.

Προβληματισμός βέβαια υπάρχει στο ποια στάση θα κρατήσει η κυβέρνηση επί του ερωτήματος. “Να καλέσουμε τον λαό να πει ξανά το μεγάλο ΟΧΙ” προτρέπουν τον πρωθυπουργό οι στενοί του συνεργάτες επιχειρηματολογώντας πως με αυτόν τον τρόπο και εφόσον επικρατήσει η θέση της “και θα τονώσουμε το αίσθημα του λαού αλλά κυρίως θα παραμείνουμε στην εξουσία με μια έμμεση νέα εντολή”.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του κ. Τσίπρα αναμένεται να ανακοινωθεί το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα με διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου