24/8/15

«Καμιά ειρήνη με τα αφεντικά» θα είναι το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές


Ένα βήμα παρακάτω προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, θέλοντας να δώσει ένα διαφορετικό στίγμα παρά την υπογραφή του νέου μνημονίου.
 
Το σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται», που ήταν το κεντρικό του κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιανουαρίου, δεν αρκεί στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ για να χαρακτηρίσουν επαρκώς τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, αν τελικά κατακτήσει την πρώτη θέση ο κ. Τσίπρας και επανεκλεγεί πρωθυπουργός.

«Θέλαμε κάτι που να αποτυπώνει τη δυναμική που επιδείξαμε όλους αυτούς τους 8 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνουν στελέχη που βρίσκονται στον «πυρήνα» του επιτελείου του προέδρου του κόμματος, εξηγώντας: «Μετά την επιτυχημένη καμπάνια με την «Ελπίδα που έρχεται», η οποία πράγματι ήρθε όπως γνωρίζετε, αποφασίσαμε να καταθέσουμε τις πραγματικές μας επιδιώξεις. Που δεν είναι άλλες από τη σύγκρουση με τον αστικό κόσμο, το κεφάλαιο και τον καπιταλισμό. Γι αυτό αποφασίσαμε πως το «Καμιά ειρήνη με τα αφεντικά» είναι ένα σύνθημα ολοκληρωμένο και ουσιαστικό ενώ ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του προέδρου-συντρόφου Αλέξη», καταλήγουν οι ειδικοί του επιτελείου, μιλώντας στο «Παντεσπάνι».
 
Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα βέβαια είναι πως θα υποδεχτεί η κοινωνία αυτό το σύνθημα την στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποχρεωμένος να στηρίξει ένα πακέτο δύσκολων μέτρων είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, με τα στελέχη να εξηγούν: 
«Είναι πράγματι ένα δύσκολο σταυρόλεξο. Και τη δυσκολία αυτή την έχουμε επισημάνει στον σύντροφο Αλέξη. Με τον ίδιο να επιμένει πως η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχτεί ότι κι αν της καταθέσουμε. Είτε ως πρόγραμμα είτε ως σύνθημα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου