27/8/15

Μετά τα αεροδρόμια θέλει και τα κυλικεία των σχολείων η Fraport

Μπορεί να βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στην εκλογική διαδικασία ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να επηρεάζει το κλίμα στον τομέα των παραχωρήσεων.

Έτσι, μετά την πρώτη ιδιωτικοποίηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που πέρασε στα χέρια της κοινοπραξίας Fraport-Slentel ένατι 1,23 δις ευρώ, στο “μάτι” φαίνεται πως έχουν μπει και τα κυλικεία των σχολείων της χώρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και καλά διασταυρωμένες πληροφορίες που φέρνει για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας topadespani.blogspot.gr, η Fraport έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την εξαγορά και εκμετάλλευση των κυλικείων στα σχολικά συγκροτήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση βλέπει θετικά αυτή την πρόταση καθώς το ύψος της επένδυσης και τα έσοδα που θα αντληθούν θα βοηθήσουν σημαντικά στον ήδη εκτροχιασμένο προϋπολογισμό, κερδίζοντας έδαφος για τις απώλειες που καταγράφονται εντός του 2015.

Η εταιρεία θεωρεί πως η εκμετάλλευση των κυλικείων μπορεί να ξεκινήσει περιοδικά, δηλαδή από τα Λύκεια της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια, σε ορισμένο από τις δύο πλευρές χρονικό διάστημα να συνεχιστεί στα Λύκεια της υπόλοιπης χώρας καθώς και στα Γυμνάσια και Δημοτικά.

Θεωρούμε πως η Fraport έχει καταθέσει μια πολύ συμφέρουσα πρόταση που θα φέρει αρκετά χρήματα σε σχέση με τους μικροεπιχειρηματίες που σήμερα εκμεταλλεύονται τα κυλικεία” αναφέρουν πηγές που βρίσκονται στα κέντρα αποφάσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ξεκαθαρίζοντας πως εκτός από τα έσοδα, τα οφέλη θα είναι σημαντικά και για τους μαθητές: “Παράλληλα θα υπάρχει ειδικό μενού για τους μαθητές που θα τους δώσει την δυνατότητα να αποδίδουν καλύτερα στο μάθημά τους. Τέρμα τα πρωινά με τις αμφίβολης ποιότητας τυρόπιτες ή τα παραδοσιακά κουλούρια. Η Fraport θα φέρει δικά της πρωινά, με αυγά, μπέικον και λουκάνικα Γερμανίας στοχεύοντας στην αλλαγή των άθλιων διατροφικών συνηθειών των μαθητών της χώρας”, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό. Ωστόσο οι άνθρωποι του ΤΑΙΠΕΔ αναζητούν τρόπους έτσι ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία το ταχύτερο δυνατό, προλαβαίνοντας αν όχι την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου, τουλάχιστον τις αρχές του 2016.

Βέβαια, οι άνθρωποι προσφέρουν πολλά. Και όχι μόνο στο οικονομικό επίπεδο ή στο διατροφικό, όπως στα εξήγησα νωρίτερα. Παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση με αυτή την παραχώρηση να κόψει τα γεύματα που υπήρχαν για τους μαθητές που δεν έχουν τα χρήματα για την αγορά προϊόντων από τα κυλικεία. Διότι στη Fraport θεωρούν πως αν δοθούν κίνητρα στους φτωχότερους μαθητές, μέσω των βαθμολογιών στα μαθήματά τους, αυτοί θα καταφέρουν να κερδίσουν την δυνατότητα για τη σίτισή τους. 'Είναι ένα πραγματικά πολύ φιλόδοξο project” καταλήγει, σχεδόν συγκινημένο το μέλος του Ταμείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου